Πλήρης αναπνοή σημαίνει συνήχηση με την παρουσία της έμφυτης διάνοιας της φύσης και του σύμπαντος, σημαίνει δόνηση με τις λεπτοφυέστερες δυνάμεις της ανώτερης διάνοιας που χαρίζουν ζωή, χαρά και έμπνευση. Η προθυμία για πλήρη αναπνοή σημαίνει προθυμία να είμαστε πλήρως αισθαντικοί, πλήρως ζωντανοί.

Η μπλοκαρισμένη ενέργεια είναι μια ανικανότητα να είμαστε παρόντες στο σώμα. Το ενεργειακό μπλοκάρισμα είναι μια ανικανότητα να είμαστε ζωντανοί, να αισθανόμαστε, να έχουμε συνείδηση.

Ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα είναι μια εστίαση στις απειλές του παρελθόντος.Θεραπεία είναι να είμαστε παρόντες, η απελευθέρωση της αντίστασης, η ενίσχυση του συντονισμού με τον Εαυτό, είναι η ζωντάνια και η υγεία. Η θεραπεία είναι η απελευθέρωση από την εστίαση του παρελθόντος και ένα άνοιγμα στα δώρα του παρόντος.

Η ένταση και η θωράκιση του σώματος μειώνουν το επίπεδο παρουσίας, ζωντάνιας και συντονισμού με την Ψυχή. Τότε στα ενεργειακά πεδία του σώματος και του νου κυριαρχούν ασυνείδητες αρνητικές δυνάμεις.

Εν τέλει η στάση μας απέναντι στη ζωή είναι μια δήλωση ενέργειας και το σώμα μας είναι μια οθόνη πάνω στην οποία προβάλλουμε τη συναισθηματική μας ζωή.

Η ζωή είναι ενέργεια. Οι τρόποι με τους οποίους αποδεχόμαστε και εκφράζουμε τη ζωή είναι ενσωματωμένοι στα ζωτικά πεδία του σώματος μας και στα ενεργειακά πατρόν του τρόπου ζωής μας.

Το σώμα είναι ένα σώμα νόησης. Το σώμα είναι μια ύπαρξη. Βλέπουμε ότι το σώμα ανταποκρίνεται, αν το νιώθουμε και το αφουγκραζόμαστε προσεκτικά. Κάθε κύτταρο της ύπαρξης του έχει συνείδηση, αίσθηση, θεία νόηση. Η Νόηση στο σώμα ανταποκρίνεται στην προσοχή και στην πρόθεση, στην αγάπη και στην κατανόηση. Η συνείδηση είναι απείρως δημιουργική.

Το Σώμα είναι ένα σύνολο συνειδητής έκφρασης. Όταν εργαζόμαστε με το σώμα με επικοινωνιακούς τρόπουςκαι σεβόμενοι την νοημοσύνη του ,τότε αυτό μπορεί να γίνει βαθιά συνεργατικό.Όπως ένα μουσικό όργανο χρειάζεται κούρδισμα για να ηχήσει η μουσική έτσι και το σώμα χρειάζεται απελευθέρωση της αναπνοής.

Ο πιο απλός τρόπος ελέγχου και διόρθωσης της αναπνοής μας είναι η παρατήρηση.Ο τρόπος που αναπνέουμε δείχνει τον τρόπο που ζούμε. Και αντίστροφα, τα ευεργετήματα της σωστής αναπνοής στο σώμα, μεταφέρονται και στη ζωή μας γενικότερα.

Με τη βαθιά αναπνοή επιτυγχάνεται πληρέστερη οξυγόνωση του σώματος. Αυτό φέρνει στην επιφάνεια καταχωνιασμένες συγκινήσεις και συναισθήματα. Με τη σωστή αναπνοή επιτυγχάνουμε πληρότητα, μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και δημιουργικότητα. Εξασφαλίζει την τροφοδότηση με οξυγόνο στα κύτταρα και την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα. Είναι εκπληκτικό το πόσο λίγη σημασία δίνουμε στο να αναπνέουμε σωστά.

Η συνειδητή αναπνοή έχει ένα συναισθηματικά ηρεμιστικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη χαλάρωση της έντασης και υπερλειτουργίας του νου.

Σημαντικός ρόλος επίσης της αναπνοής είναι να αφυπνίσει την ενέργεια του σώματος, καλούμενη πράνα ή Τσι, ή κοσμική ενέργεια. H πράνα είναι η κοσμική ενέργεια που περικλείει τα πάντα, την οποία απορροφούμε σε μεγάλη ποσότητα μέσω της διαδικασίας της αναπνοής.

Η βαθιά αναπνοή έχει παρατηρηθεί ότι απελευθερώνει ενδορφίνες στο αίμα. Οι ενδορφίνες είναι ισχυρές εγκεφαλικές νευρορυθμιστικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στον πόνο και οι οποίες βοηθούν στην μείωση του φόβου και του άγχους.

Η προσοχή είναι ένας τρόπος ζωής. Μάθετε πώς να εμπνέετε την παρουσία, την πρόθεση και την ευαισθητοποίηση σε ό, τι κάνετε.

  1. Σιγά-σιγά, μπείτε μέσα και δώστε στο μυαλό σας κάποιο χώρο. Η πρακτική σας θα σας προσφέρει κάτι νέο κάθε μέρα.
  2. Κοιτάξτε προς τα μέσα και προς τα έξω για να εξερευνήσετε τα ζητήματα του σύμπαντος, του πνεύματος και του εαυτού.
  3. Το ταξίδι της αυτοανακάλυψης δεν τελειώνει ποτέ. Ακολουθήστε το δικό σας μονοπάτι για να βρείτε την ευδαιμονία σας.